25.3.09

Ceramiste Ros-J.M. Mortes 2009

La comissió de Ceramista Ros està apostant decididament pel monument des de fa anys confiant últimament en debutants en la capital com en el borrianenc Sergio Musoles del 2006 al 2008 o en l'actual eixercici en el gandienc Jose Sanchis Izquierdo sempre en bons resultats en quant a cadafals i també en quant a premis, enguany sense anar més llunt han obtingut el segon premi de la secció 1ªA després del totpoderós Pedro Santaeulalia.

Des de la primera mirada, el cadafal cridava l'atenció per l'estil de les figures del remat sense semblança en el restant de falles. De llargues cames i cos fornit, un flare i un roder li dien a un Napoleó conduit per un soldat francés de l'época que "Si vols... paga". I a partir d'ahí, als peus del remat, una succesió de ninots demanant la seua paga, el seu cànon, un sou, una comissió o qualsevol atra retribució al seu quefer.

Escolanets, presidents, pages dels Reixos d'Orient, pretenents o rescatadors de princeses, tots observats per una escenografia de pintura personalíssima que omplia les escenes i componia la transició entres estes escenes i el remat per a remarcar un conjunt vistós.





4 comentarios:

  1. Es nota molt la mà de Gallego en la pintura i l'estil.

    Em sembla un remat molt bo, però que podia haver sigut més critic en les bases continuant amb la idea històrica de la guerra de la independència.

    I pense que tranquilament podria haver guanyat el primer premi...

    ResponderEliminar
  2. Sí que es notava, sí. Aci parlarem també d'artistes i colaboradors (pintors, escultors, guionistes, gruistes,...) Pero poc a poc i, espere, que en la colaboració de més persones.

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  4. El que no s'enten és com després del gran cadafal de Musoles en 2008 aquest no haja continuat enguany...

    ResponderEliminar