24.3.09

Portal de Valldigna-Salines 2009


L'espai que s'acovila a l'ombra del Portal de Valldigna, obertura cristiana en l'antiga muralla d'época musulmana de Valéncia ciutat, és prou reduit, ínfim. Envoltat de cases i també d'història. No pareix a priori, el lloc més idoni per a plantar una falla, pero per a mi és un dels racons més esperats, i més si l'artiste és Ignacio Ferrando.

En esta ocassió la proposta del personalíssim Ferrando parlava de "l'inspiració adormida" representada per un dòna absorta en els seus ensomis, mentres la rodegen ninots que busquen la seua inspiració per als seus negocis i arts, de diferents disciplines i procedències.

L'inspiració adormida de Ferrando està pensada per a esta ubicació, de manera que conforma en el seu entorn un ambient únic, és l'estil idoneu de falla per a plantar en el Portal de Valldigna. Per a mi, sense falles aixina, este emplçament perdria el seu encant. És una espècie de fusió necessària, tot i que no haja obtingut cap guardó en la seua secció (6ªB). El seu autèntic guardó és ser recordada en el pas del temps, i pel visitant o caminant ocassional.






7 comentarios:

  1. Eixe espai és especial... la història i les Falles es fusionen en un conjunt màgic.

    ResponderEliminar
  2. Correcte. Tot el barri en general te eixa màgia especial que es potència en falles, pero el Portal de Valldigna és un racó essencial en un passeig faller.

    ResponderEliminar
  3. És un reducte per a la pau fins i tot enmig del soroll faller. Sempre un plaer per als sentits trobar este raconet omplit per una pinzellada d'art. Et fa sentir privilegiat per estar allí i per poder entendre-ho.

    ResponderEliminar
  4. Per cert... no és la inspiració, és la CREATIVITAT (segons l'artiste, la inspiració no existeix)

    ResponderEliminar
  5. Doncs el lema de la falla era "La inspiració dormida"

    ResponderEliminar
  6. És un entorn privilegiat dins de la ciutat. tota la gent que s'acosta a a vore la falla del Portal es pregunta còm es possible que planten falla en este espai tan chicotet. La veritat és que és un mar incomparable ene un encant total.

    ResponderEliminar
  7. Gràcies a tots per llegir i per participar. En quant al lema apareix la paraula inspiració, pero estic segur que l'artiste pensa això que diu Ampa de l'inspiració i la creativitat

    ResponderEliminar