30.3.09

Falla del Poble (Moncada) 2009



Text i fotografies: Juanjo Medina


Per primera vegada a Moncada s’ha plantat una falla en una estètica actualisada, moderna, diferent a tot allò que venia plantant-se a la localitat fins ara. Acostumats a falles transportades per la maquina dels temps, des de els anys huitanta del segle passat, el nostre cadafal d’enguany no ha deixat indiferent a ningú.

Èxit total a la pròpia comissió, visitada com cap atre any pel públic de Moncada i de fòra del poble, comentada per les atres falles, no sempre per a bé, i nomenada a diferents mijos de comunicació, la falla plantada per Josep M. Martínez i Izquierdo, ha significat un abans i un després, que esperem puga durar molts anys.

“Imagina l’evolució” ens parlava en la seua part gran(les dos falles estaven relacionades), de la possibilitat de viure unes falles diferents, del l’arcaic jurat de cap quadrat que no sap valorar estes falles(cosa que va ocórrer en la mateixa falla), de l’espant a la gent en vore una falla en atres formes, de temes relacionats en la comissió, i per últim en l’obligació d’un artiste faller a l’hora d’utilisar l’imaginació. Des de esta escena naixia la falla infantil, cant dirigit als chiquets per que imaginen que poden fer tot allò que vullguen, i fer-los vore que llegint poden exercitar la seua imaginació.

Tenim clar que el difícil camí que hem escollit no ha fet més que començar, i que encara ens queden molts passos per a poder consolidar esta línea de treball, pero estem satisfets, i convençuts que es un bon camí. Com a mínim deixeu-nos continuar imaginat...



(Aprofite esta participació de Juanjo per a recordar que este blog està obert a la participació de qualsevol reflexió i informació de les falles, només cal posar-se en contacte per a fer-lo realitat. Aprofite també per a donar-li les gràcies a Juanjo per la seua colaboració.)

3 comentarios:

  1. Ja era hora que canviareu.Dos falles extraordinaries,continueu aixi.

    ResponderEliminar
  2. I avore si depren el jurat per que donant el primer d'ingeni i gracia que el va mereixer donant-li l'octau de falla...Aixo es que el jurat no enten res.

    ResponderEliminar
  3. Moltes gràcies a tots, i especial a Miguel Àngel, per deixar-nos un raconet al seu espai. Es un estimul vore que com a minim les falles no han passat dessapercebudes.

    ResponderEliminar