23.3.09

Marqués de Montortal-Berni Català 2009

No és la meua intenció parlar dels meus quefers fallers en este blog, pero m'agradaria que em deixareu que el primer post estiguera dedicat a la falla de Marqués de Montortal-Berni Català del 2009 en la que he participat en el seu guió gràcies a la confiança del seu artiste, Miguel Balaguer, i fonamentalment de dos fallers d'esta comissió capitalina, Julia i Javi.

Esta falla competia en la secció 4ªB i no s'ha endut cap guardó, llevat dels litres d'orchata de la D.O. per dedicar una escena a parlar de les virtuts del nostre líquit element, cosa que nos va supondre, a tots els que participàrem d'una manera o atra, una decepció prou gran, més que pel reconeiximent, per tota l'ilusió i el treball que depositàrem en esta proposta fallera.
El cadafal tenia per lema "Històries del Bar-ri" i anava contant diferents situacions que nos podem trobar en un bar baix l'atenta mirada de la Berni, una madame del barri, i un cambrer dels de l'antiga escola.

Aixina teniem un bar de carretera en els seus durs moters que, això sí, només engolien cervessa sense alcohol, un club en el que els més envellits encara podien fruir d'alguna atenció, un bar d'obrers en el que els bocates aprofitaven les rajoles que la crisis havia deixar desocupades, un casal postofrena en el que una fallera s'aliviava els peus en l'orchata i un faller demanava un glopet que li negava un casalater per no dispondre del corresponent ticket; i per últim, un bar de parada d'autobús en el que les persones es destrellataven i s'envellien esperant el 60 que mai aplegava (el 60 i el 6 són els autobusos que diuen passar pel barri).

Cada bar tenia el seu menú especial, la seua crítica, la seua ambientació, les seues botelles de marques especials,... (¡Ah! i la bufanda més llarga de les falles) en definitiva una faena important de, si m'ho permeteu, creativitat i de disseny a càrrec de Julia i Javi, que el jurat no va entendre mereixedor ni de premi de secció ni d'ingeni i gràcia. Mal debut en quant a guardons, pero gratificant experiència per colaborar en estes persones i per participar en una plantà des de dins sense ser la meua comissió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario